dinsdag 13 mei 2008

FoW 13 mei

*Dit is iets anders geschreven als een gebruikelijk verslag voor de afwisseling :)

Vandaag was het zonnetje zo uitnodigend dat ik en 7 andere vriendjes besloten om op excursie te gaan. Naar waar dan? De last minute boeking naar Kaineng, Lion's Arch en Kamadan waren helemaal vol. Dat is jammer. En om nou weken te wachten, nee, wij wilden nu weg.

Gelukkig heeft Guild
Wars genoeg andere, meer exotische van-de-kaart plekjes die niet veel mensen kennen! Luxe opties zijn onder andere naar de onderwereld (The Underworld) of de diepte (The Deep) in.

Er kwam een vreemde voorbijganger langs. Hij zei niks maar propte snel een papiertje in ons handen.

Het papiertje bevatte een foto met daarop een leuk uitnodigend huisje, een paar bomen en een ietswat grijs-grauwe wereld die anders leek dan anders. Op de achterkant waren drie woorden geschreven "Fissure of Woe", wij wisten het: dat werd onze excursie!

Niemand twijfelde, geen moment. Ach, altijd mensen die opzoek zijn naar avontuur.

Hier staat een deel van de vakantiegangers dan, twijfelend of het wel een goed idee is maar ook in afwachting van spanning..en dat tikkeltje avontuur. Natuurlijk moest Anuk weer net uit beeld rennen!
Iemand bekend met: Curiosity killed the cat, want wij leken er niet beter op. Eenmaal aangekomen bleken we maar liefst 11 sightseeing trips te krijgen, dus niks lief dorpje maar hard zwoegen. Iemand een fototoestel klaar? Het was niet leuk om een titel te lezen van een gebiedje. S-s-spider cave? Geen spinnetjes of...

..Joekels waren het!
Met grote, lange poten en opzwiepende ogen. Geen spinnenwebben maar het maakte er niet lichter op. Deze luste ons graag rauw. Kijk en huiver zelf maar! Voordat in doodsangst te staren kon ik nog net deze foto maken.

Afijn, gelukkig hadden we een pa
ar stoere ursans, echte beren die niet wegdeinzen voor een paar spinnetjes, dat had dit als resultaat. Lief, lief spinnetje! Nee..dood spinnetje!

We vervolgden onze reis door de Fissure of Woe, waar we schaduwachtige beesten versloegen, half omver gegooid zijn door hydra's met meteoren die hard insloegen. Niet lief waren ook de wormpjes die ons bekogelden met pijnlijke dingen. Wie avontuur zoekt moet niet klagen toch? Nou, met spinnen, ik wel!

..Oja, dan nog de Bokito's. Als iemand erover gelezen heeft, deze waren 10x zo groot als mijzelf. Als je dan niet goed oppast dan val je er overheen en dan krijg je dit:

Spanning, avontuur, sensatie, je vind het allemaal in de Fissure of Woe als je wat anders zoekt dan cultuur, zon, zee en strand. Toch zou ik niet zo snel meer vreemde mannekes met foto's geloven. Dat is de wijze les van dit verslag. Toch, eind goed, al goed. Fow? Iemand?

Een aanrader, maar zoals ze in het Engels zeggen, niet voor de: faint-hearted.

En ter afsluiting, sommige mensen hebben geluk:


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeer leuk geschreven Veronica, ik krijg zin in avontuur door je verhaal ;).
groetjes Thomas.

jeroen zei

heel leuk geschreven veronica,

en het was ook gewoon een leuke fow run.

Anoniem zei

Leuk reisverslag! Ik was alleen niet zo te spreken over de slaapgelegenheid... ben er van elleende maar tussendoor gewoon buiten bij gaan liggen o.-

Ik kijk al uit naar het volgende reisavontuur :D

Menehunas zei

heel leuk geschreven! jammer dat ik er niet was ^^

volgende keer weer eens :)

Yannick zei

haha, heel grappig :)

Veronica zei

Hartelijk bedankt voor de lieve en leuke reacties :)